Beskrivelse af Brenderup trailerproducenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historien bag fabrikationen af den mest berømte trailer i Danmark

 

Grundstenen for Thule Trailers blev lagt helt tilbage i 1936. Ove Justesen startede dengang Brenderup Maskinfabrik i landsbyen Brenderup på Vestfyn.

 

I starten beskæftigede virksomheden sig med reparation af landbrugsmaskiner. Senere etableredes egenproduktion af styrbare harver, gummivogne, grøntlæssere, aftoppere og grønthøstere. Produktionen af landbrugsmaskiner varede indtil 1973, hvor produktionen af det sidste landbrugsprodukt blev overflyttet til licensproduktion i udlandet.

 

Allerede i 1952 blev idéen til produktion af personvognstrailere gjort til virkelighed og den første BMP trailer så dagens lys. Samtidig måtte man iværksætte produktion af anhængertræk, for uden disse var der jo ikke noget at hægte traileren på. Denne produktion blev senere kendt som Brenderup Anhængertræk. Ove Justesen's sønner Erling, Gunner & Agner blev alle involveret tidligt i virksomheden, og fik hurtigt hvert deres ansvarsområde.

 

I slutningen af 70'erne var trailerproduktionen efterhånden så omfattende, at det blev nødvendigt at finde større lokaliteter, hvis virksomheden skulle videreudvikles. Den optimale placering for et nyt fabriksanlæg blev fundet ved siden af motorvej E20 i Nørre Aaby, nogle få kilometer fra Brenderup. Produktionen af anhængertræk blev bevaret i det gamle fabriksanlæg.

 

Op gennem 80'erne kom der rigtig gang i eksporten af trailere til bl.a. Tyskland, Sverige og Norge og virksomheden manifesterede sig som en af Europa's mest betydende trailerfabrikker.

 

I 1991 blev fabrikken afhændet af brødrene Justesen til den svenske Eldon koncern, som i forvejen bl.a. ejede Thule samt endnu en trailerfabrik i Jönköping (Trailergruppen).

 

Op gennem 90'erne og i de seneste år, har Thule Trailers A/S bevaret positionen som Europa's førende trailerproducent, og er i dag fortsat en virksomhed i kraftig udvikling.